23-02-06

Zondag 19 februari Geel-Bel

In de nacht van vijdag op zaterdag had Kian een serieuse griepaanval en bijgevolg was er van slapen niet veel in gekomen en was ik zaterdag niet echt in the mood om te gaan wandelen. Bijgevolg vertrok ik zondagvoormiddag naar Geel-Bel. Ik was er nog nooit geweest en mijn keuze tussen daar en Bokrijk draaide dus uit in het voordeel van de Bavostappers uit Zittaart. Bij aankomst bleek het een overrompeling van je welste te zijn. Auto's stonden overal geparkeerd en op plaatsen waar nog geen auto's stonden, waren de plaatselijke bewoners paraat om je duidelijk te maken dat je er niet mocht parkeren. Bij sommige ontbrak enkel nog een deegrol of een bezemsteel. Amai, wat een triestige en onbeschofte mensen wonen er in dat dorp. De wandeling zelf dan. Deze was gelukkig geheel het tegenovergestelde van het dorp. Ik wist niet dat er in en om Geel zoveel bos en groen te zien was. Wegens tijdsgebrek was ik vertrokken voor 13km. En ik denk niet dat ik, buiten een beetje in het dorp aan de controle en aan de start, veel op verharde wegen heb gelopen. We gingen door bossen en velden en doordat het weer zeer goed meeviel, begon ik zowaar te zweten. Gelukkig had ik het een beetje voorzien en was ik niet te dik aan, terwijl er nog steeds mensen met dikke mutsen en sjaals rondliepen, was ik aan het overwegen om mijn trainingsvest uit te doen. Na een 1u45 kwam ik terug aan in de vertrekzaal om dadelijk mijn weg naar huis aan te vatten aangezien we 's namiddags naar vrienden moesten. Deze wandeling geef ik zeker een 9 op 10 maar het dorp Geel-Bel is het meest onbeschofte en onvriendelijkste dorp dat ik ooit heb bezocht. Groeten.

20:15 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-02-06

Programma voor de komende week

Het weekend van 11/12 februari viel in duigen door ziekte en familiefeest maar het weekend dat komt (18/19) is normaal een wandelweekend. Aangezien mijn conditie nog niet een 50km toelaat ga ik zaterdag waarschijnlijk naar Linkhout om er een 20 of een 30km te doen. Voor zondag weet ik het nog niet want alles zal afhangen hoe ik de tocht van zaterdag heb verteerd. Ik denk dat dan een tochtje in Geel tot de mogelijkheid behoort. Bwaa, we zullen zien. Gegroet.

19:39 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

9 februari in Koersel

Donderdag 9 februari om 7u45 vertrok ik in Koersel voor de wandeling van Wandelend Paal. Normaalgezien had ik die dag de morgendpost maar een collega had gevraagd of het mogelijk was om zijn middagpost te komen maken, vandaar dat ik voormiddag kon gaan wandelen. Aangezien ik daarom ook niet echt veel tijd had, was ik van plan om maar 1 van de 2 lussen van 10km te doen. Ik koos voor de A-lus en werd zeker niet teleurgesteld. We vertrokken door de bossen van Boven-Koersel en algauw kwam de terril van Zolder in zicht. Dat was ook de trekpleister van deze lus. We gingen er niet op of langs maar we zagen hem toch mooi liggen. Door de sneeuwbuien door ging het nu verder in de richting van Koersel-kapelleke maar ook daar kwamen we niet echt aangezien de andere lus dat als einddoel had. Maar om kort te zijn, van deze hele lus hebben we enkel de eerst kilometer en de laatste kilometer niet in de bossen gezeten. Het was een mooie tocht en moest jammergenoeg na 10km naar huis omdat namiddag een tochtje op TCT op het programma stond. Volgende keer beter.

19:36 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-06

Geen tijd !!

Verdorie, verdorie. Het is weer zover. Door een drukke sociale en profesionele kalender heb ik totaal geen tijd om te gaan wandelen. En als ik even tijd heb dan is er enkel een wandeling ver hier vandaan. Hopelijk komt er gauw beterschap in maar ik twijfel eraan. De zwangerschap van Els loopt op haar eind (normaal begin maart) en dan is het waarschijnlijk nog minder. De 1e 50km van de Harten Vijt(tig) zal ik maar al laten schieten. Ik ga proberen donderdag te gaan in Koersel bij onze club. Ben benieuwd of ik er geraak. Ooh ja, en als werknemer van Tessenderlo Chemie verontschuldig ik mij voor de dioxinecrisis. Teveel besparingen leiden ooit eens tot dergelijke problemen. Groetjes

11:02 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |