17-01-06

Donderdag 12 januari in Tervant-Paal

 Eindelijk een beetje tijd om mijn blog aan te passen want vorige week donderdag was het de 1e wandeling van het jaar van Wandelend Paal. Deze ging door vanuit de voetbalkantine van AC Tervant. Samen met onze pa gingen we al redelijk vroeg naar daar om ons in te schrijven en om 10 na 8 gingen we op pad voor een tochtje van een dikke 19km. We trokken vanuit Tervant richting Paal. Nadat we de Borealis gepasseerd waren en ook nog eens langs de terreinen van Arcomet stapten, draaiden we het golfterrein op dat aan de Paalse Plas ligt. Aangezien het uur was er nog niemand aan het spelen, gelukkig msisschien. En niet veel verder kwamen we voor de eerste keer aan de controle in de schuttersgilde van Meelberg Paal. Die lieten we links liggen en we gingen dadelijk door voor onze lus. We gingen nu over de Klitsberg. Hier is het parcours zeer mooi en daardoor lopen we bijna verkeerd want halverwege de afdaling moeten we een klein paadje links in en we waren er al bijna voorbij toen we het zagen. Naderhand hoorden we dat veel mensen de lus van 8km aflegden in 35 minuten en ik durf er voor wedden dat dat de plaats was waar ze misten. Na de Klitsberg ging het parcours tussen wat weiden en over rustige wegen om dan voor het laatste deel weer over de Klitsberg richting controle te gaan. De lus was omgevlogen mede door de mooie omgeving. Na een koffie in het lekkere (te) warme controlezaaltje was het nog een dikke 5km tot de aankomst. Nu gingen we meer over straten en moesten we weer de E313 en de drukke Industrieweg over. De laatste kilometers kwamen we nog samen met Jean en Guy en met zijn 4-en legden we het laatste deel af dat ons nog een stukje langs het Albertkanaal bracht. Na precies 3u stapten pa en ik de zaal binnen en na een laatste koffietje gingen we weer huiswaarts en waren we beide net op tijd om aan het eten te beginnen. Groeten

10:38 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-01-06

Zaterdag 7 januari in Koersel

Zaterdagvoormiddag zakte ik af naar Koersel voor de Driekoningentocht van WPG Beringen (mijn vorige club). Ik was van plan om er de 20km af te leggen. Het had een beetje gevroren maar het zonnetje scheen en zorgde ervoor dat de omstandigheden zeer goed waren. Omdat ik zag dat onze ma en pa hunne auto vlak bij de mijne stond, smste ik om te vragen waar ze waren. Ze waren ook aan de 20km bezig en zouden op me wachten in de controle. Zo gezegd, zo gedaan en aldus stapte ik het eerste deel van de wandeling stevig door. Het was steeds een beetje uitkijken aangezien de wegenop sommige plaatsen nog verradelijk glad waren. We gingen door Koersel en trokken langzaamaan richting Koersel-kapelleke. Na een kleine 45 minuten kwam ik aan in de controle en met zijn drieën vertrokken we er algauw weer aangezien de temperatuur in het zaaltje voor kapot te vallen was. Er volgde nu een stuk van 8 kilometer door de bossen die vlak voor Koersel-kapelleke liggen. Het was best mooi en het was er ook rustig. Ik denk dat dit wel een deel kon komen doordat er veel mensen mss verkeerd zijn gelopen. De reden hiervoor was dat we bijna 10 splitsingen hebben tegen gekomen en vaak stond er dan 1eX en 2eX bij. En als je dan niet goed oplet of wat verstrooid bent, ga je snel verkeerd. Zelfs mijn vader was op een keer serieus aan het twijfelen of we nu links of rechtdoor moesten. Maar ja, na een tijdje bereikte we de controle weer en na een koffietje gingen we op pad voor het laatste deel. Dit was bijna de kortste weg naar de startzaal en ging nog een beetje door de bos om dan he laatste deel over de weg richting Koersel-dorp te gaan. Het was een best mooie wandeling maar het was een beetje moeilijk gemaakt door de vele splitsingen en dergelijke.

20:32 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-01-06

4 januari in Peer

Vooraleerst Beste wensen voor het nieuwe jaar. Vandaag woensdag wilde Els mee gaan wandelen en aldus trokken we met ons drietjes (Kian uiteraard ook) naar Peer. Het was daar de 1e woensdagwandeling van Wandel Mee Breughel. Het zonnetje scheen maar het was toch nog rond het vriespunt qua temperatuur. We gingen op pad voor de 5km. Er was ook een 4km en een 10km. Maar dat zag Els niet zo zitten. Het parcours van de 5km ging volledig over verharde wegen wat uiteraard zeer goed uitkomt wanneer je met een buggy op pad bent. Het was een rondje door het centrum van Peer en de nabije omgeving. Mede door het weer en het feit dat het een doordeweekse dag was, was het zeer kalm en rustig stappen. Door de koude stapten we wel redelijk door en na een uurtje stappen kwamen we weer in de zaal waar ons een koffietje en een tas soep lekker smaakte. Kian smulde nog van een spek met eieren en daarna gingen we weer naar huis. Groeten.

14:11 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |