31-12-05

Balans van 2005

Vandaag op de laatste dag van het jaar is het een goed moment om eens een balans op te maken van het wandeljaar 2005. In totaal heb ik dit jaar deelgenomen aan 36 wandelingen en deze waren goed voor 859 km. Dit vind ik toch een mooi gemiddelde aangezien ik 1 weekend op 2 moet werken. Het gemiddeld aantal kilometers per tocht bedraagt ongeveer 23,8. Ik heb veel kleine wandelingen (met Els en/of door de week) gecombineerd met verscheidene grote tochten. Ik nam deel aan 7 wandelingen van 50km en voltooide ook de Dodentocht. 4 van de 7 50kms waren van de Gordel van de Kempen, die ik aldus succesvol beëindigde. De overige waren er 2 van de Harten-Vijftig (weeral niet volledig gedaan) en dan ééntje in Aarschot. De DOTO was dit jaar redelijk koud maar werd toch nog redelijk fris volbracht ondanks een serieuse inzinking op 85km en een dutje op 90km. In vergelijking met vorige jaren wandelde ik iets minder maar dat doet er niet toe. Ik heb me dit jaar geamuseerd en de wandelingen die mij zeer goed zijn meegevallen, hebben kans dat ze me in 2006 weer zien. De mindere ga ik (vanzelfsprekend lijkt mij) waarschijnlijk links laten liggen. Allez, groeten en tot de volgende.

13:49 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-12-05

29 december in Oostham

Na een ijskoude nacht hadden ik en pa afgesproken om te gaan wandelen in Oostham. Plaats van het gebeuren was het Kristoffelheem. Na de inschrijving gingen we dadelijk op pad voor een tochtje van 10km. We vertrokken via het centrum maar algauw gingen we over rustige wegen en door bossen. Ondanks de koude temperaturen (ongeveer -3°) was het zeer aangenaam wandelweer. Het parcours was op sommige plaatsen zeer glad maar aangezien dat te verwachten was, bleven valpartijen uit. De hele wandeling ging over paden en wegen die mij nog niet echt bekend waren en ik was dus aangenaam verrrast. Na stevig te hebben doorgestapt, kwamen we aan na een klein uurtje en twintig minuten. Ik vond het een zeer mooie wandeling met mooie winternatuur. Misschien ga ik zaterdag nog naar Hechtel maar dat zal van het weer afhangen. Gegroet

14:15 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-12-05

Beste Wensen voor 2006

2005 zit er bijna op. Wij willen dan ook iedereen een goed en gezond 2006 toewensen. Voor de wandelaars onder jullie ook nog eens veel en mooie kilometers. En hopelijk tot op één of ander wandeling. Het wandelen in 2005 is ook bijna gedaan. Het kan zijn dat ik donderdag nog eens naar Oostham afzak maar dat zal wel wat van het weer afhangen en ook met het feit of Els al dan niet gaan winkelen met vriendinnen. Maar volgend jaar beginnen we weer met volle moed en goesting. Zie daarvoor de kalender een paar berichtjes terug. Allez, waarschijnlijk tot volgend jaar en niet te zat, hé.

12:22 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-12-05

Zondag 18 december in Beverlo

Toen ik vandaag opstond, was ik serieus stijf van het zaalvoetbalmatchke van de dag ervoor. Mijn knieën deden ook wel wat pijn maar ik wou toch gaan wandelen. Aangezien Els redelijk wat huishoudelijk werk had, besloten we dat ik Kian zou meenemen in zijn buggy. Aangekomen in Beverlo vertrokken we voor een rondje van 13km. Het weer was grijs en de dreigende wolken negerend trokken we op pad. We trokken rond Beverlo en langs het kerkhof ging het dan richting Heppen. We bleven steeds in de bossen en kwamen algauw op een vroeger treinspoor en gingen vandaar richting Korspel. We gingen hier door een stuk dat zeer modderig was en bijgevolg moest ik serieus duwen om de buggy erdoor ter krijgen. Gelukkig is het een redelijk stevige buggy en kwam ik er redelijk vlot doorheen. Er bleef wel af en toe een tak tussen de wielen steken en het nadeel hiervan was dat ik dus verder moest met modderhanden. Na een dik uur kwamen we dan aan in de controlepost. Het was net beginnen regenen en wist niet goed wat te doen. Verder gaan in de regen was niet fijn voor Kian aangezien hij dan kletsnat zou worden en het was te koud daarvoor. Gelukkig was het terug droog toen we terug vertrokken en konden we de laatste 6km aanvatten. Na een paar kilometer begon Kian te zeuren en te wenen. Ik wist niet goed wat er scheelde met hem aangezien hij nog niet kan praten en op alles JA zegt. Honger kon het niet zijn want ik had hem in de controle een stuk taart getrakteerd. En ook een kakbroek was het niet. En natuurlijk had papa zijn tutje weer vergeten. Na hem een stukje te hebben gedragen (wat niet gemakkelijk is met zijn 14kg en dan nog een buggy duwen door de bos), besloot ik de laatste 2-3km af te leggen in geforceerde mars. We gingen zo door de bossen in Korspel om dan langs het treinspoor Hasselt-Antwerpen aan te komen bij het station van Beringen. Gelukkig hing daar het bordje van de laatste kilometer. Gelukkig want papa begon de geforceerde mars serieus te voelen na zijn inspanningen van gisteravond. Kian begon meer en meer te pruilen en we zijn dan bij aankomst ook dadelijk in de auto gesprongen en naar huis gereden. Bij tuiskomst bleek dat het mannetje ijskoude voetjes had en daarom wat ongelukkig was. Ik was er niet goed van, ik had mijn mannetje kou laten lijden. Gelukkig had Els nog een paar extra dikke sokjes liggen en na een kwartiertje was hij het al vergeten en kreeg ik al weer een dikke knuffel en een kusje. Het zal niet meer gebeuren, jongen. Salut.

18:23 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-05

Geen wandeling

Dit weekend door omstandigheden niet gewandeld. Zaterdag was ik opgestaan met keelpijn en barstende hoofdpijn en was mijn zin om te gaan wandelen ver te zoeken. Terwijl zondagmiddag een familie-etentje op het programma stond. Ik kon eventueel voormiddag nog snel gaan maar dan moest ik mij te hard haasten en dan was het zeker geen ontspannende wandeling geweest. Volgende keer beter.

17:36 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-12-05

Kalender 2006

Zonet eens door de Marching van 2006 gebladerd en met markeerstift al een paar wandelingen aangeduid. Ik ga proberen zoveel mogelijk wandelingen te doen van de Harten-Vijftig en van die VVR-marathons. Voor de Harten-Vijftig heb ik 2 jaar om 5 wandelingen te doen en voor de VVR-marathon 3 jaar om 10 wandelingen te doen. Het zou ooit eens moeten lukken. Voor de rest zoveel mogelijk wandelingen van mijn eigen club zoals elk jaar. En verder zal ik hier of daar wel een 40km of een 50km meepikken. Ik ben dan ook van plan om meer naar de Ardennen af te zakken, aangezien de provincie Luik niet ver afligt en ik daar nog niet veel ben geweest. De K7 (opvolger van de Gordel van de Kempen) ga ik links laten liggen, denk ik. Er zijn er een paar die redelijk ver liggen om daar smorgens vroeg naar toe te rijden en als ik 1 mis dan is het voor niks geweest. Een klassieker als de Smokkeltocht of Bierbeek-Hoegaarden-Bierbeek wil ik wel eens doen. Ook ga ik me dit jaar onthouden van 100km-wandelingen. Gewoon omdat ik het niet echt leuk vind om te doen. Ik heb nu 2x de Doto gedaan en het is welletjes. Ik zeg niet dat ik het nooit meer zal doen, maar het moet een goede reden zijn om nog eens te starten. Ik zal eerder een andere 100km doen dan de Doto, denk ik. Enkel als mijn broer of pa meegaan of binnen 15 jaar Kian (haha), start ik nog. En voor andere vrijwillligers heb ik hoge eisen. Ik wil namelijk dat ze ook ten laatste om 16u de aankomst kunnen bereiken. Reden? Ik zie tijdens een 100km enkel af van de tijd die het duurt en hoe langer het duurt hoe meer ik dus ga afzien vandaar zou ik dan enkel snelle compagnons willen. Dit is enkel een voorlopige planning van 2006 want aangezien Els weer zwanger is en bevalt in begin maart, zal alles wel eens overhoop gegooid kunne worden. Maar om deze reden vind ik dat totaal niet erg.

17:12 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-12-05

Zaterdag 3 december Stal-Koersel

Nadat ik Kian bij mijn ouders had afgezet, vertrok ik vanaf daar op 1 van de 2 parcours van 10km. Het was de Sint-Barbara-wandeling van De Mijnlamp. Het weer was een beetj grijs en winderig maar qua temperatuur viel het goed mee. Een nadeel van een wandeling in je geboortedorp is dat je alle wegeltjes al kent en bijgevolg was de wandeling niet echt verrassend qua parcours. Het was weer fijn vertoeven in de bossen rond de terrils en aan het oud-station van Beringen-Mijn. En na een klein uurtje kwam ik aan in de Jeugdlokalen van Stal en schreef ik me in. Nog snel een koffieke en we waren weer weg voor de andere lus van 10km. Ook hier was er weinig verrassends. Het was wederom een mooi lusje door natuur en rustige wegen. We gingen nu richting Boven-Stal en het militair domein. Dit gingen we niet in maar bleven een tijdje er langs oplopen om daarna via een klein lus over de Vossenberg in Korspel terug te keren naar de startzaal. Aangezien de klokken toen net 12u sloegen besloot ik dadelijk door te gaan en de resterende kilometers van de 1e 10km te doen tot terug aan mijn ouderlijk huis en dan naar huis te gaan. We gingen nu door Stal zelf en na een praatje met een oude vriend van mij, was ik na ongeveer 3u weg te zijn geweest terug bij mijn ouders hun huis en vertrok ik terug naar het mijne. Tot volgende keer.

18:26 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |