27-11-05

27 november in Oostham

Zondag 27 november was een grijze dag, gelukkig was de sneeuw zo goed als gesmolten maar dat was dan weeral nefast voor de ondergrond die zeer modderig zou blijken. Aangezien er een Sinterklaastocht was in Oostham, gingen Els en ik samen met onze kabouter Kian naar daar. Dit in een poging om onze kleine man te laten wennen aan die rare man in zijn carnavalskostuum, haha. We kozen voor de 6km en vergezeld van ons ma en pa die we daar waren tegengekomen, gingen we op pad. De wandeling was volledig hetzelfde als vorig jaar en algauw kwamen we aan in De Warande waar het controle was. Het parcours totdantoe was vooral door bossen en rustige straten. In de controle zat Sinterklaas met zijn Pieten. Kian was er niet gerust in en was dan ook niet te houden wanneer de Sint of een Piet hem wilde aanraken en dan trok hij zijn sirene luid open. Gelukkig deed een snoepje wonderen en was het ergste snel achter de rug. Sinterklaas vertrouwen doet hij nog niet maar het is wel gebeterd. Na de controle was het nog 3km. Dit waren ook de 3 vettigste van de omloop en met schoenen vol modder en een buggy vol slijk kwamen we terug in het Kristoffelheem. En na een koffietje trokken we zeer voldaan naar huis. Maar niet zonder nog een tussenstop in de frituur te doen. Tot de volgdende.

19:59 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-05

Daar gaat de planning weer.

Allez, mijn planning weer naar de vaantjes. Nu blijkt dat ik door dat stoeme ongevalleke mijne duim gebarsten heb. Al minimum een week ziekenkas maar wat erger is, is dat bij dit weer die duim geweldig pijn doet. Ik ging daarstrak de brievenbus leegmaken en ik piste bijna in mijn broek van de pijn toen die koude wind op mijne vinger blies. Dus veel zin om dan morgen te gaan wandelen heb ik niet. Ik heb nog geen handschoenen geprobeerd maar dat zal ook niet echt gaan omdat ik nog niet veel kan verdragen aan die hand. We zullen wel zien en misschien gaat het zondag beter.

21:21 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-05

Spreuk van de dag.

Lees vooral de spreuk van de dag aan de linkerkant. Het is een gouden raad. Het is zeer pijnlijk en de dag erna op het werk gaat iedereen U uitlachen met u onnozel vodje rond uw vinger en nog meer als ze weten hoe het komt. Verder ga ik morgen naar de Dress-rehearsel van Eurosong for kids, hopenlijk kan ik uit mijn bed om te gaan wandelen. En anders moet ik namiddag gaan. Gegroet.

20:41 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-05

Dinsdag 22 november in Heppen

Dinsdag 22 november begon als 1 van de eerste echte winterdagen met vriesweer. Iets na de middag was de temperatuur net boven nul toen ik mij inschreef bij de Kampse Wandelaars voor hun Asdoncktocht, vertrekkend vanuit de voetbalkantine van het vroegere Excelsior Heppen. Er was keuze tussen 10km en 5km. Ik koos voor de 10km en algauw verdwenen we in de mooi gekleurde bossen. De bladeren waren nog niet allemaal gevallen wat een mooi kleurenpallet opleverde. We trokken richting Oostham door de bossen. Ik weet dit ook maar omdat we een naamplaatje van een straat passeerde welk we vertelde dat we in Oostham zaten, meer bepaald in Gerhees. Ondanks de frisse temperaturen begon ik toch te zweten, ik had me misschien een beetje te warm aangedaan. Maar ja, dat kan gebeuren en liever te warm dan te koud zeg ik altijd maar. Maar om verder te gaan, na bijna steeds in bossen te hebben vertoefd ofwel over rustige wegen te hebben gewandeld, kwam ik na 1u25 terug in het vertrek aan. Mijn eerste wandeling als lid van Wandelend Paal zat er op. En ze was nog zeer goed meegevallen ook. Groeten.

15:45 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-11-05

Gebeurt er nog iets of wa???

Er zullen vaak wel mensen zijn, die denken dat ik niet (meer) besta ofzo omdat er maar weinig beweegt op mijn blog vandaar effe een verduidelijking voor diegene die mij niet kennen. Aangezien ik in een volcontinu-systeem werk en bijgevolg 2 weekends op 4 moet werken, zijn de weekend-dagen dat ik kan gaan vrij beperkt. Tel daarbij dan nog eens de sociale verplichtingen (feestjes, bezoekjes, ...)die dan ook verschuiven naar deze 2 vrije weekends en dan zul je net als ik tot de conclusie komen dat ik niet vaak kan gaan in het weekend. Vorige week was ik dan ook wat ziekjes en bijgevolg al een paar weken mijne kop niet meer laten zien op een wandeling. Maar, het gaat verbeteren. Morgen staat normaal een wandelingetje in Heppen op het programma en het weekend dat komt, ga ik normaal zaterdag in Diest en zondag in Oostham. Zondag gaan Els en Kian ook mee en gaan we een bezoekje brengen aan de Sint. Dus zoals ge ziet, ik plan wel wandelingen maar door omstandigheden geraak ik er nooit. Ik heb vorige week wel vernomen dat er een nieuwe trofee is ontstaan. Deze bestaat uit 10 wandelingen van 42km allemaal georganiseerd door VVR-clubs. Je krijgt 3 jaar de tijd om ze te doen. Daar ligt wel weer een uitdaging. Anderzijds ga ik voor de 5e keer nog eens een poging doen om de Harten-Vijftig te volmaken. Ik ontbreek steeds 1 wandeling in die 2 jaar dat je tijd hebt. Ofwel moest ik werken, 1 wandeling viel op mijne trouw en dan heb ik me eens overslapen. Het viel altijd tegen. Maar ja, zo blijven we bezig. Allez, tot op een of ander wandeling (als ik er geraak). HAHAHA!!!

21:24 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-11-05

Overgelopen !!!!!!

Effe een kleine dienstmededeling. Vanaf een van dees dagen ben ik geen lid meer van WPG Beringen. Ik heb me namelijk ingeschreven als lid van Wandelend Paal. Waarom? Een ander luchtje zal eens geen kwaad doen en misschien is het beter het zinkend schip te verlaten in de haven dan in volle zee wanneer het op punt staat te vergaan. Wow, wat ne zin en terplekke uitgevonden. Dit is uiteraard mijn mening en voor hetzelfde geld ben ik totaal maar dan ook totaal verkeerd. Op wandelvlak is het relatief kalm. Vorig weekend hadden we zaterdag een groot verjaardagsfeest te regelen en te vieren voor mijn schoonmoeder haar 50e en mijn 30e verjaardag en uiteraard moest er zondag dan uitgerust worden. Terwijl er dit weekend ook niet veel van kom, omdat ik het hele weekend de morgendpost heb. Misschien (lees zeker) volgend weekend. Gegroet.

20:58 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |