24-10-05

Verdekke de Dodentocht vergeten.

Nu ben ik toch een verslag van de Dodentocht vergeten te maken zeker. Ik zal hier nog snel een relaaske doen. Na een treinritje vol problemen te samen met mijn werkcollega Gerry en zijne maat kwam ik aan in Bornem. Nadat ik me had ingeschreven ging ik naar de start en stond in het eerste vak. Gelukkig was het mooi weer en kon ik bijgevolg rustig op de grond gaan zitten. En om 21u kwam dan het verlossende startschot en weg waren we. Ik probeerde de eerste kilometers me niet te laten verleiden door de velen die me voorbijstaken en algauw had ik een mooi tempo te pakken. De kilometers vlogen voorbij en algauw kwamen aan de Duvel en niet lang daarna de Palm. Daar besloot ik toch mijn trui aan te trekken want het begon al serieus koud te worden. Het zou de koudste Dodentocht-nacht ooit gaan worden met 8° Celcius. Man, ik had koude handen. Ik kon zelfs niet meer sms'en. En na 70km besloot ik mijn koude benen (ik was in korte broek) eens te laten masseren en zo de kou eruit te wrijven. Het deed deugd maar de man had iets verkeerd gedaan denk ik want na een 7-tal kilometer begon ik krampen te krijgen in mijn linkerbeen en besloot op 80km me nog eens te laten masseren voor de laatste 20km. Wat zouden die nog gaan duren, zeg!! Na 83km kreeg ik me daar een inzinking !!! Op de controle in Oppuurs geprobeerd om met een cola deze te verwerken, zonder resultaat. Gepoogd om het al wandelend te verdrijven op het stuk tussen Oppuurs en Sint Amands maar ook geen resultaat. Het enige dat ik deed was al wandelend in slaap vallen. Toen ik eindelijk in Sint Amands aankwam heb ik pa (die vanuit Bornem me tegemoet kwam) gebeld en heb ik me te slapen gelegd in de sporthal. Toen pa gearriveerd was, zijn we tesamen verder getrokken en rond 14u21 ben ik de meet gepasseerd in de tent te Bornem.

21:34 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23 oktober in Bolderberg

Zondag 23 oktober, we werden gewekt doordat de regen hamerde op het dak. Een voormiddagje wandelen zag ik toen totaal niet zitten. Nat worden is niet erg maar strontnat worden is dat wel, vind ik. Na wat te hebben opgeruimd, stopte het met regenen en besloot ik toch maar te gaan. Aangezien ik namiddag moest gaan werken was mijn afstandskeuze beperkt tot 12km of minder anders zou ik niet op tijd thuis zijn. Vlak na het vertrek kregen we aan Aquarius aangeboden voor tijdens en na de inspanning. Het was wel vervelend want ik heb op kleine afstanden zelden een rugzak of zoiets mee en bijgevolg kon ik het ijskoude flesje in de hand houden. Een poging om het in mijn broekzak te steken, werd snel beëindigd aangezien bepaalde lichaamsdelen (die mannen alleen hebben) onderkoeld begonnen te raken. Nee, dan liever koude handen. Hahaha. De wandeling was best mooi want dadelijk na het vertrek trokken we de bolderberg op naar de bijna-gerestaureerde Kluis. En hier hadden wij ook een mooi zicht op het kasteel van Terlaemen. Na een paar lusjes door de bossen die hier aaneensluitend liggen kwamen we al gauw aan in Boekt waar de controle lag in de plaatselijke schutterszaal 'De Weyerman'. We hadden toen reeds 6km afgelegd. Dadelijk na de controlepost kregen we weer een Aquarius aangeboden maar die heb ik toch maar beleefd geweigerd want 1 koude hand was genoeg en deze keer was het een blikje dat ze al open deden en ik ben niet zo sportdrankachtig. Na een stukje langs de drukke weg naar Halveweg Zonhoven gingen we weer de bossen in en kwamen we algauw weer in de buurt van het vertrek waar we vlak voor we er waren nog een klein lusje deden om na 12,5km en 1u40 later weer aan te komen. Nog een koffieke en dan raprap naar huis om te verfrissen en een postje te gaan draaien op het fabriek. Groeten en tot de volgende.

21:01 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-05

Een zondag bij Wandelend Paal

Zondag 16 oktober. Om 12u30 vertrok ik uit de parochiezaal in Paal voor hun jaarlijkse Internationale Tocht. Ik wist nog niet goed welke afstand ik ging doen maar het zou maar een maximum van 22km gaan worden omdat het toch al na de middag was en mijn fysiek nog niet echt op pijl is. Algauw verlieten we Paal om via wat holle wegen en paadjes aan de splitsing te komen. Ik koos hier voor het parcours van 19 en 22km. Ik zou later wel zien of ik de 3km die de 2 scheidde wel zou doen. Het gedeelte dat ik vanaf nu onder voeten geschoven kreeg, was echt een lust voor elke wandelaar. Het ging op en af door natuurgebieden en dergelijke. Echt waar, het was schitterend. Het feit dat het mooi weer was en dat ik gans alleen op het parcours was (zo bleek het toch, ik was zelfs wat ongerust dat ik op de 42km was beland en daarom niemand zag), was natuurlijk ook een meevaller. En na een kleine 8km kwam ik aan in de controle bij de schuttersgilde van Laren. Na een kleine verfrissing trokken we weer op pad en ook hier gingen we door mooie veldwegen en over rustige fietspaden dwars door velden en bossen. Naarmate we dichter bij de volgende en tevens laatste controle kwamen, bleek ook het aantal medewandelaars (3105 vertrekkers in totaal) te stijgen en moest ik vaak een beetje inhouden of voorbij steken door het lange gras in de bermkant. Ik probeer daarbij altijd de mensen zo min mogelijk te storen, ik word ook niet graag opgejaagd of in de kant geduwd). Na een dikke 16km was er weer een controlepost vlak naast Radio Benelux. Ook hier nam ik ne cola en ging dadelijk weer op pad omdat het toch veel te druk en warm was in het zaaltje. Toen ik moest kiezen voor 19 of 22 km, heb ik maar de 22km genomen, mijn fysiek bleek iets beter dan ik had verwacht en zodoende had ik nog energie voor dit extra rondje. Ik heb namelijk de slechte eigenschap dat ik steeds +/- 7km (een soort persoonlijk tempo of hoe moet ik het noemen) ga, ook al heb ik maanden niet gewandeld en dan wil dat nog wel eens zuur opbreken. Maar enfin, vandaag ging het zeer goed en de laatste 5-6 km waren vooral een uitje over een plaatselijke heuvel waarvan de naam mij ontglipt. Na exact 3 uurtjes stappen kwam ik weer aan in de parochiezaal van Paal en na een lekker stuk frangipane-vlaai ging ik een beetje moe maar zeer tevreden terug naar huis. Dit was echt een TOP-wandeling zowel qua organisatie maar zeker qua parcours. Jurgen

20:53 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-05

Op verzoek van de dames.

Goedemiddag. Aangezien er blijkbaar toch nog mensen geintresseerd zijn in mijn avonturen (waarvoor DANK) , gaan we gewoon verder waar we waren gebleven. Het voorbije weekend ben ik met mijn vrouw, mijn zoontje en mijn schoonouders in Nederland geweest voor een uitje. We zaten in Eerbeek, een 20km voorbij Arnhem. Van wandelen zelf is niet veel in huis gekomen omdat mijn gezelschap niet zo wandel-minded is. Na een bezoekje aan het Nederlandse Bokrijk (een aanrader) en Burgers Zoo in Arnhem (een absolute aanrader) zag ik zondagvoormiddag toch een kans om een tochtje te doen door de bossen rond ons bungalowpark (Landal Greenpark Coldenhoven in Eerbeek). Ik moest de wandeling wel afleggen met mijn gewone schoenen en met mijn goede broek aangezien mijn schoenen en een gemakkelijke wandelbroek nog thuis onder het afdak stonden, de stommerik die ik ben. Aan de receptie lagen 3 parcoursbeschrijvingen van ongeveer 6km die je kon doen. Het is even wennen aan de beschrijvingen aangezien ik gewend ben om pijltjes te volgen maar algauw begrijp ik wat ze bedoelen en ga op weg voor 6 schitterende kilometers. Deze 6 kilometers leidde mij over mooie heidevelden, door schitterende loofbossen waar je duidelijk de sporen van wilde dieren (wilde varkens of everzwijnen denk ik) kan zien. Net toen ik op een heuveltje op de heide stond kwam er een groep ganzen in formatie overgevlogen wat ook een schitterend zicht was. We trokken ook door een vervallen en onderkomen golfterrein. Ik moet zeggen dat ook dit een zeer mooi beeld was. Je ziet nog duidelijk het golfparcours maar het gras is niet meer zo groen en de zandbunkers zijn totaal verwilderd wat ook een speciaal beeld gaf. En jammergenoeg had ik niet genoeg tijd om ook nog de overige 2 parcours te doen, want op de hele 6km ben ik niet 1 betonbaantje tegengekomen buiten een fietspad. Ik heb geen autos gehoord of dergelijke. Het was gewoon schitterend. Ik was ook nog van plan om de dag erna een kijkje te nemen op de Hoge Veluwe (Nederlands grootste naturrgebied) maar dat is er niet meer vangekomen. Maar voor alle wandelaars kan ik zeker deze streek aanraden. Ik hoop er ooit nog eens terug te komen en dan misschien wat meer kilometers af te leggen. Gegroet.

17:25 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-05

Is er interesse??

Hallo, via deze zou ik even willen weten of er eigenlijk wel mensen zijn die geïntresseerd zijn in mijn wandelverslagen. Bij geen interesse is het dan ook zinloos dat ik in de toekomst nog wat verslagjes post. Het is misschien dan best dat jullie een klein berichtje nalaten onder dit berichtje. Effe een kleine update van mijn avonturen dan. Na de Dodentocht heb ik niet veel meer gewandeld. Ik ben nog een 10km gaan doen in Houthalen en daarna nog een 10km samen met pa in Beverlo. Maar vanaf volgende weken gaan we er weer invliegen. Gegroet.

17:16 Gepost door Jurgen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |